
Trakya yöresine ait bir kahvaltılık olan ekşimikli biber ya da bir başka ismiyle lor peynirli biber lezzetli ve çok pratik oluşuyla kahvaltı sofralarında baş köşeyi alıyor diyebilirim. Tarifi ise gerçekten çok basit :)
Malzemeler:
- 300 gr. ekşimik (lor peyniri)
- yarım kg. biber
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- eğer ekşimiğiniz tuzsuz ise 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1. Biberleri yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ile 10-15 dk. dirilikleri gidecek kadar kavurun.

2. Ekşimiği ekleyin ve 1-2 defa karıştırarak ocağı kapatın. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun! :)
ilk kez karşılaştığım bir tarif, elinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilÖzellikle sabah kahvaltılarında deneyebileceğimiz güzel bir tarif,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil