2 Ağustos 2010 Pazartesi
Ekşimikli Biber
Trakya yöresine ait bir kahvaltılık olan ekşimikli biber ya da bir başka ismiyle lor peynirli biber lezzetli ve çok pratik oluşuyla kahvaltı sofralarında baş köşeyi alıyor diyebilirim. Tarifi ise gerçekten çok basit :)
Malzemeler:
- 300 gr. ekşimik (lor peyniri)
- yarım kg. biber
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- eğer ekşimiğiniz tuzsuz ise 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Biberleri yıkayın ve fazla ince olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ile 10-15 dk. dirilikleri gidecek kadar kavurun.
2. Ekşimiği ekleyin ve 1-2 defa karıştırarak ocağı kapatın. Ilık veya soğuk servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
ilk kez karşılaştığım bir tarif, elinize sağlık, sevgiler:)
YanıtlaSilÖzellikle sabah kahvaltılarında deneyebileceğimiz güzel bir tarif,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil