
Malzemeler:
- 1 kg. pırasa
- 3 adet havuç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1/2 kase pirinç
- 5-6 su bardağı sıcak su

Yapılışı:
1. Sıvıyağ ile havuçlar kavrulur.

2. Önce 1 yemek kaşığı salça, daha sonra doğranmış ve yıkanmış pırasa ilave edilerek kavrulur.

3. 6 sb. sıcak su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca pirinç ilave edilir ve karıştırılır. Pirinçler yumuşayıp suyu azalıncaya kadar, önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte pişirilir. En son, tuz ilave edilir.

4. Üzerine limon sıkılarak servis yapılır.

Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder