8 Kasım 2010 Pazartesi

Şehriyeli Sade Pilav

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

Malzemeler:
- 3 su bardağı ıslatılmış pirinç
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağından az fazla tel şehriye
- 50 gr. margarin
- 1 adet tavuk bulyon
- 1,5 çay kaşığı tuz

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

Yapılışı:

1. Şehriyeler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

2. Yıkanmış ve 10-15 dk. ılık tuzlu suda bekletilmiş pirinç tekrar yıkanıp suyu süzülerek, margarin ile kavrulmaya devam edilir. 

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

3. Pilav sürekli karıştırılarak 5-10 dk. daha kavrulur.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

4. 3 su bardağı sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ilave edilir.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

5. Pilav kapağı kapalı olarak önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir ve ocak kapatılır.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

6. Tencerenin üzerine kağıt havlu konarak kapağı kapatılır ve 10-15 dk. demlendirilir.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

7. Pilav servis yapılmadan önce yağının karışması için karıştırılır ve pilavınız servise hazırdır.

resimli şehriyeli sade pilav tarifi

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder