![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i52.tinypic.com/mltgtt.jpg)
Malzemeler:
- 3 su bardağı ıslatılmış pirinç
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağından az fazla tel şehriye
- 50 gr. margarin
- 1 adet tavuk bulyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i56.tinypic.com/9hpclj.jpg)
Yapılışı:
1. Şehriyeler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i54.tinypic.com/wa0y21.jpg)
2. Yıkanmış ve 10-15 dk. ılık tuzlu suda bekletilmiş pirinç tekrar yıkanıp suyu süzülerek, margarin ile kavrulmaya devam edilir.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i56.tinypic.com/2aqp8z.jpg)
3. Pilav sürekli karıştırılarak 5-10 dk. daha kavrulur.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i54.tinypic.com/xo45ly.jpg)
4. 3 su bardağı sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ilave edilir.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i53.tinypic.com/b4xh5z.jpg)
5. Pilav kapağı kapalı olarak önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir ve ocak kapatılır.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i53.tinypic.com/4tn1wy.jpg)
6. Tencerenin üzerine kağıt havlu konarak kapağı kapatılır ve 10-15 dk. demlendirilir.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i54.tinypic.com/25k4pki.jpg)
7. Pilav servis yapılmadan önce yağının karışması için karıştırılır ve pilavınız servise hazırdır.
![resimli şehriyeli sade pilav tarifi](http://i54.tinypic.com/2z66kvs.jpg)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder