
Malzemeler:
- 3 su bardağı ıslatılmış pirinç
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- yarım çay bardağından az fazla tel şehriye
- 50 gr. margarin
- 1 adet tavuk bulyon
- 1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
1. Şehriyeler sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.

2. Yıkanmış ve 10-15 dk. ılık tuzlu suda bekletilmiş pirinç tekrar yıkanıp suyu süzülerek, margarin ile kavrulmaya devam edilir.

3. Pilav sürekli karıştırılarak 5-10 dk. daha kavrulur.

4. 3 su bardağı sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ilave edilir.

5. Pilav kapağı kapalı olarak önce hızlı ateşte sonra kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir ve ocak kapatılır.

6. Tencerenin üzerine kağıt havlu konarak kapağı kapatılır ve 10-15 dk. demlendirilir.

7. Pilav servis yapılmadan önce yağının karışması için karıştırılır ve pilavınız servise hazırdır.

Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder