6 Kasım 2010 Cumartesi
Fincanda Kakaolu Islak Kek
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 25 gr. kakao
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin
- süs için çikolata sosu ve hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Çikolata sosu, hindistan cevizi ve margarin hariç bütün malzemeyi çırpın.
2. Fincanları margarin ile yağlayın ve resimdeki gibi yarılarına kadar karışımı dökün.
3. Tencerenin içine fincanları yerleştirin ve tencerenin yarısına kadar soğuk su koyun.
4. Tencerenin üzerine temiz bir bez örtüp kapağını kapatın. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında da kısık ateşe alın.
5. Kekler piştiğinde (yaklaşık yarım saat sonra) ocağı kapatın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dk. bekletin.
6. Son olarak kekleri bıçak yardımı ile çıkarın ve servis tabağına alın.
Sunum Önerisi: Hazırladığınız çikolata sosunu da dökerek hindistan cevizi serpiştirin. Dilerseniz 4 parçaya bölerek değişik bir sunum da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
tencereye koyduğunuz cam fincanlar sanırım. sıcak sudan dolayı çatlamıyor mu?
YanıtlaSilhayır çatlamıyorlar ama eğer yapacaksanız siz yine de kalın cam olmasına dikkat edin yeter =)
YanıtlaSilbende denedim süper oldu tşk
YanıtlaSilYa catlarsa fincan
YanıtlaSil