![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i52.tinypic.com/280sh9j.jpg)
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 25 gr. kakao
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin
- süs için çikolata sosu ve hindistan cevizi
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i55.tinypic.com/dvhtlw.jpg)
Yapılışı:
1. Çikolata sosu, hindistan cevizi ve margarin hariç bütün malzemeyi çırpın.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i56.tinypic.com/1zoi63o.jpg)
2. Fincanları margarin ile yağlayın ve resimdeki gibi yarılarına kadar karışımı dökün.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i56.tinypic.com/23k4389.jpg)
3. Tencerenin içine fincanları yerleştirin ve tencerenin yarısına kadar soğuk su koyun.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i56.tinypic.com/xcnqqg.jpg)
4. Tencerenin üzerine temiz bir bez örtüp kapağını kapatın. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında da kısık ateşe alın.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i52.tinypic.com/2vugb9f.jpg)
5. Kekler piştiğinde (yaklaşık yarım saat sonra) ocağı kapatın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dk. bekletin.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i52.tinypic.com/ekq1yo.jpg)
6. Son olarak kekleri bıçak yardımı ile çıkarın ve servis tabağına alın.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i54.tinypic.com/r0bnn4.jpg)
Sunum Önerisi: Hazırladığınız çikolata sosunu da dökerek hindistan cevizi serpiştirin. Dilerseniz 4 parçaya bölerek değişik bir sunum da yapabilirsiniz.
![resimli fincanda kakaolu ıslak kek tarifi](http://i54.tinypic.com/5fke4i.jpg)
Afiyet Olsun :)
tencereye koyduğunuz cam fincanlar sanırım. sıcak sudan dolayı çatlamıyor mu?
YanıtlaSilhayır çatlamıyorlar ama eğer yapacaksanız siz yine de kalın cam olmasına dikkat edin yeter =)
YanıtlaSilbende denedim süper oldu tşk
YanıtlaSilYa catlarsa fincan
YanıtlaSil