6 Kasım 2010 Cumartesi
Kırma Börek
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 kase peynir veya ekşimik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta
Yapılışı:
1. Ekşimik hariç diğer malzemeler çırpılır ve karışımdan 1 küçük kase ayrılır. Daha sonra ekşimik eklenir ve tekrar çırpılır. Yufka düz bir zemine konur ve yarısına karışım sürülür, diğer yarısı ise üzerine kapatılır.
2. Yufka resimdeki gibi büzülür.
3. 5 yufka için büzme işlemi uygulanır ve hazırlanan yufkalar yağlanmış tepsiye konur. Ayrıca ayırdığımız karışıma 1 yumurta sarısı katılır ve böreğin üzerine sürülür.
4. Börek, önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine yarım su bardağı su serpilir ve üzeri bir bezle örtülür. Böreğiniz, 10-15 dk. sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder