6 Ağustos 2010 Cuma
Süt Kabağı Tatlısı
Yine Trakya yöresinde çok yapılan sütlü, hafif bir tatlı tarifiyle beraberiz. Buyrun tarife geçelim.
Malzemeler:
- 1 adet süt kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 5,5 su bardağı su
Yapılışı:
1. Süt kabağını küçük parçalar halinde doğrayın.
2. Küçük süt kabağı parçalarını suda 45 dk. pişirin.
3. 45 dk. sonunda kabakları iyice ezin.
4. Suyu bitince şekeri katın ve 5 dk. karıştırarak kaynatın.
5. Son olarak sütü ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.
6. Tatlınız servise hazır :) Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun! :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder