8 Ağustos 2010 Pazar

Karnıyarık

karniyarik

Bugünkü yemeğimiz karnıyarık, umarım resimler ayrıntılı bir anlatım oluşturur. Tarife geçelim hemen.

Malzemeler:
- 400 gr. kıyma
- 3-4 adet patlıcan
- 2 biber
- 4 domates
- 5 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı sıvıyağ

karnıyarık

Yapılışı:

1. Soğanları, 2 yemek kaşığı sıvıyağla pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Küçük doğranmış 1 biberi de ekleyin.

karnıyarık

2. 3 domates ve yarım yemek kaşığı salçayı ekleyin. Tuz, nane ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu yemeğin iç harcı olacaktır.

karnıyarık

3. Patlıcanların kabuklarını soyup acı suyunun çıkması için 10-15 dk. tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayıp patlıcanları ikiye kesin ve üzerine + işareti çizip kızgın sıvı yağda kızartın. Patlıcanları kağıt havluya alarak yağlarını aldırın.

karnıyarık

4. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın ve üzerlerini domates ve biberle süsleyin. Yarım yemek kaşığı salça ve iki su bardağı suyu kaynatın ve patlıcanların üzerlerine ve aralarına döküp sıcak fırına verin. Ara sıra kaşık ile domates ve biberlerin üzerlerine suyundan gezdirin ki fazla yanmasınlar.

karnıyarık

5. Sıcak fırında 45-50 dakika pişirin ve karnıyarığınız servise hazırdır.

karnıyarık

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder