26 Temmuz 2010 Pazartesi
Pratik Yaz Turşusu
1 haftadır Kırklareli - Bayramdere köyünde olduğumdan dolayı yeni tarifler ekleyemedim, fakat köyde Müzeyyen yengemin yaptığı pratik yaz turşusunun tarifini eklemek istiyorum. Çünkü turşu yapımı zahmetli bir iştir ve herkes ayarını tutturamayabilir. Örneğin ben. Ama pratik yaz turşusu ile birlikte günlerce beklemeden turşunuzu yapabilirsiniz. İsterseniz tarife geçelim :)
Malzemeler:
- 1 kg. biber
- 1 kg. domates
- 3 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- yarım çay bardağı tuz
- kaynatmak için 1 kg. su
Yapılışı:
1 kg. biberi yıkayıp tencereye doğrayın ve 1 kg. su ilave edip 5 dk. kaynatarak biberleri haşlayın. Haşlandıktan sonra 1 kg. domatesi de doğrayıp, 3 baş sarımsağı ilave edin.
Son olarak 1 su bardağı sirkeyi döküp, yarım çay bardağı tuzu da ilave ederek soğumaya bırakın.
NOT: Turşuyu 3-4 gün içerisinde tüketmeniz ve bu süre zarfında buzdolabında tutmanız önerilir. Pratik turşu olduğu için 4 günden sonra tazeliğini yitirebilir.
Afiyet Olsun! :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder