26 Temmuz 2010 Pazartesi

Pratik Yaz Turşusu

pratik yaz turşusu

1 haftadır Kırklareli - Bayramdere köyünde olduğumdan dolayı yeni tarifler ekleyemedim, fakat köyde Müzeyyen yengemin yaptığı pratik yaz turşusunun tarifini eklemek istiyorum. Çünkü turşu yapımı zahmetli bir iştir ve herkes ayarını tutturamayabilir. Örneğin ben. Ama pratik yaz turşusu ile birlikte günlerce beklemeden turşunuzu yapabilirsiniz. İsterseniz tarife geçelim :)

Malzemeler:
- 1 kg. biber
- 1 kg. domates
- 3 baş sarımsak
- 1 su bardağı sirke
- yarım çay bardağı tuz
- kaynatmak için 1 kg. su

Yapılışı:

1 kg. biberi yıkayıp tencereye doğrayın ve 1 kg. su ilave edip 5 dk. kaynatarak biberleri haşlayın. Haşlandıktan sonra 1 kg. domatesi de doğrayıp, 3 baş sarımsağı ilave edin.
Son olarak 1 su bardağı sirkeyi döküp, yarım çay bardağı tuzu da ilave ederek soğumaya bırakın.

pratik yaz turşusu

NOT: Turşuyu 3-4 gün içerisinde tüketmeniz ve bu süre zarfında buzdolabında tutmanız önerilir. Pratik turşu olduğu için 4 günden sonra tazeliğini yitirebilir.

Afiyet Olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder