27 Temmuz 2010 Salı
Naneli Şehriye Çorbası
Temmuz'un sonuna geldik fakat dün yine yağmur yağdı ve bugün bunaltıcı bir sıcak vardı. Biz de dün, yağmurlu bir günde sıcacık bir tat aradık ve nefis naneli şehriye çorbası yapalım dedik. Buyrun tarife geçelim.
Malzemeler:
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı şehriye
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı un
Yapılışı:
1. Rendelenmiş ya da doğranmış 3 domatesi, 1/4 çay bardağı sıvı yağ ekleyerek bir tencerede kavurun ve 1 yemek kaşığı salçayı ekleyin.
2. 1 su bardağı şehriyeyi 1 çay kaşığı un ile karıştırın. Bu çorbanın kıvamını almasını sağlayacaktır. Daha sonra şehriyeyi tencereye ekleyin.
3. 6 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve 1 taşım (4-5 dk.) kaynattıktan sonra 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin ve karışana kadar az bir süre daha kaynatın. Çorbanız servise hazır :)
NOT: Şehriye çorbasını yenmesine yakın zamanda yapın, bekletirseniz şehriyeler suyu çekerek şişer ve çorba katılaşır.
Afiyet Olsun! :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder