
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 kase peynir veya ekşimik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 adet yumurta

Yapılışı:
1. Ekşimik hariç diğer malzemeler çırpılır ve karışımdan 1 küçük kase ayrılır. Daha sonra ekşimik eklenir ve tekrar çırpılır. Yufka düz bir zemine konur ve yarısına karışım sürülür, diğer yarısı ise üzerine kapatılır.

2. Yufka resimdeki gibi büzülür.

3. 5 yufka için büzme işlemi uygulanır ve hazırlanan yufkalar yağlanmış tepsiye konur. Ayrıca ayırdığımız karışıma 1 yumurta sarısı katılır ve böreğin üzerine sürülür.

4. Börek, önceden ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine yarım su bardağı su serpilir ve üzeri bir bezle örtülür. Böreğiniz, 10-15 dk. sonra servise hazırdır.

Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder