Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 25 gr. kakao
- 1 yemek kaşığı kahvaltılık margarin
- süs için çikolata sosu ve hindistan cevizi
Yapılışı:
1. Çikolata sosu, hindistan cevizi ve margarin hariç bütün malzemeyi çırpın.
2. Fincanları margarin ile yağlayın ve resimdeki gibi yarılarına kadar karışımı dökün.
3. Tencerenin içine fincanları yerleştirin ve tencerenin yarısına kadar soğuk su koyun.
4. Tencerenin üzerine temiz bir bez örtüp kapağını kapatın. Önce hızlı ateşte, kaynamaya başladığında da kısık ateşe alın.
5. Kekler piştiğinde (yaklaşık yarım saat sonra) ocağı kapatın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 15-20 dk. bekletin.
6. Son olarak kekleri bıçak yardımı ile çıkarın ve servis tabağına alın.
Sunum Önerisi: Hazırladığınız çikolata sosunu da dökerek hindistan cevizi serpiştirin. Dilerseniz 4 parçaya bölerek değişik bir sunum da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
tencereye koyduğunuz cam fincanlar sanırım. sıcak sudan dolayı çatlamıyor mu?
YanıtlaSilhayır çatlamıyorlar ama eğer yapacaksanız siz yine de kalın cam olmasına dikkat edin yeter =)
YanıtlaSilbende denedim süper oldu tşk
YanıtlaSilYa catlarsa fincan
YanıtlaSil