
Bugünkü yemeğimiz karnıyarık, umarım resimler ayrıntılı bir anlatım oluşturur. Tarife geçelim hemen.
Malzemeler:
- 400 gr. kıyma
- 3-4 adet patlıcan
- 2 biber
- 4 domates
- 5 soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- yarım çay kaşığı kara biber
- 1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
1. Soğanları, 2 yemek kaşığı sıvıyağla pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun. Küçük doğranmış 1 biberi de ekleyin.

2. 3 domates ve yarım yemek kaşığı salçayı ekleyin. Tuz, nane ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bu yemeğin iç harcı olacaktır.

3. Patlıcanların kabuklarını soyup acı suyunun çıkması için 10-15 dk. tuzlu suda bekletin. Daha sonra kurulayıp patlıcanları ikiye kesin ve üzerine + işareti çizip kızgın sıvı yağda kızartın. Patlıcanları kağıt havluya alarak yağlarını aldırın.

4. Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın ve üzerlerini domates ve biberle süsleyin. Yarım yemek kaşığı salça ve iki su bardağı suyu kaynatın ve patlıcanların üzerlerine ve aralarına döküp sıcak fırına verin. Ara sıra kaşık ile domates ve biberlerin üzerlerine suyundan gezdirin ki fazla yanmasınlar.

5. Sıcak fırında 45-50 dakika pişirin ve karnıyarığınız servise hazırdır.

Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder