26 Temmuz 2010 Pazartesi

Bulgur Pilavı

bulgur pilavı tarifi

Kızımla akşam yemeği için ne yapsak diye düşünürken çok sevdiğimiz bulgur pilavını yapmaya karar verdik. Artık bir blogumuz olduğuna göre fotoğraflamak da mecbur oldu :) Bu leziz tat için hemen tarifine geçelim.

Malzemeler:
- 2 su bardağı silme bulgur (200 gr.lık bardak ile)
- 2 domates
- 1 biber
- 2 küçük kuru soğan ya da 1 büyük soğan :)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı sıcak su

bulgur pilavı tarifi

Yapılışı:

1. Öncelikle yarım çay bardağı sıvıyağ ile 2 küçük soğanı (ya da 1 büyük soğan, ben yaparken büyük soğan kalmamıştı :)) kavurun. Daha sonra küçük doğranmış 1 biber, 2 domates ilave edin ve kavurmaya devam edin.

bulgur pilavı tarifi

2. Yeni yıkanmış 2 su bardağı bulguru, tuzu ve naneyi de ekleyip kavurun.

bulgur pilavı tarifi

3. Son olarak da 3 bardak sıcak su ekleyin. Hızlı ateşte kaynadıktan sonra ocağı kısın, suyu bitip göz göz olana kadar bekleyin ve ocağı kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra pilavınızı tekrar karıştırıp kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar daha bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

bulgur pilavı tarifi

Afiyet Olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder