26 Temmuz 2010 Pazartesi
Bulgur Pilavı
Kızımla akşam yemeği için ne yapsak diye düşünürken çok sevdiğimiz bulgur pilavını yapmaya karar verdik. Artık bir blogumuz olduğuna göre fotoğraflamak da mecbur oldu :) Bu leziz tat için hemen tarifine geçelim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı silme bulgur (200 gr.lık bardak ile)
- 2 domates
- 1 biber
- 2 küçük kuru soğan ya da 1 büyük soğan :)
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Öncelikle yarım çay bardağı sıvıyağ ile 2 küçük soğanı (ya da 1 büyük soğan, ben yaparken büyük soğan kalmamıştı :)) kavurun. Daha sonra küçük doğranmış 1 biber, 2 domates ilave edin ve kavurmaya devam edin.
2. Yeni yıkanmış 2 su bardağı bulguru, tuzu ve naneyi de ekleyip kavurun.
3. Son olarak da 3 bardak sıcak su ekleyin. Hızlı ateşte kaynadıktan sonra ocağı kısın, suyu bitip göz göz olana kadar bekleyin ve ocağı kapatın. Yaklaşık 10 dakika sonra pilavınızı tekrar karıştırıp kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika kadar daha bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder