![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivSdUZctXXsCRy7EPu7jujTVt8B8d2Sb1-K80emjuW750rvO9ULX_fLDTpF056CPEpM5seIaUHnTE6_Oku91ZZv7CXR_t3Aw6w9-d5Tc4gwvlEEhDJzNVJvZfy4kJMsuQh0HVD6zykvyGq/s400/11.jpg)
Uzun bir aradan sonra tekrar tariflerimle sizlerleyim :) Çocuklarımın okula başlaması nedeniyle tariflere biraz ara vermek zorunda kaldım. Ama bundan sonra elimden geldiğince daha sık tarif eklemeye çalışacağım :)
Malzemeler:
- 1 kg. dana ciğeri
- 1 kg. patates
- kızartmak için sıvıyağ
- un ve tuz
- süslemek için soğan ve sumak
Yapılışı:
1. Patatesler küçük zar şeklinde doğranır.
![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-aBZNWubW8abobax4S-sr4YcQW_drzTaN9XSi1No9Ppk6igfY0-HnXCdPsZDiKwbXY_VRYqHye9I_3HWuzdUfwinasgOi6-Pcc4NYj7y4CYaTPefRx-j2-F51J4bwhPGhW-qMvHIX1e_N/s400/22.jpg)
2. Kızgın yağa atılarak kızartılır.
![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhbSC33-UNZQU-uyxrsTjYh6u74YiySL6XKmTeWQMFxLf5v3P8iNYEPMXXEODRW6MY4oWPoc1QAY9sFFCZObrLIEom6mwLOd9P82ik0proek4Bc4NT8YA4C97NvSj5w-szXJfL1486OOsiu/s400/33.jpg)
3. Ciğerin zarı çıkartılarak küçük doğranır ve unun içine alınır.
![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGiQwBO8fjxdfU1BAA3tbUPMXOtTnUC0vlrYBnODB7iUG_pgWnWnVWSqbMqq6s6F0ehzKVD4GJrLraUtgv_fbUp9apzrLdBmmFYR5Zmkydv3mHVVcTP_NOob6F2nNt3k0LYG7IE2DtTNZ7/s400/44.jpg)
4. Fazla unu silkelenir ve kızgın yağa atılarak kızartılır.
![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3yWEezxtbcgYpsU96IchULHuQtTjeUwBCLp8ZyW80YndOXmNwHlqfvPwBolqVEZXA_-XILPSBmkln_KFIEH8L-CUIATiJhfbBS9hSDMl-ofdVjCfKnc1SsebWxXKXtGk0_G0l1OWVXMq5/s400/55.jpg)
5. Kağıt havlu üzerine alınan ciğerler kızartılan patateslerle karıştırılır.
![resimli arnavut ciğeri tarifi](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgevbUFmPrcJVsy8j4A9MYXSkRk-HtfzwrrytF7nFRxYR0oFRcwhUpterCQvdTKcA2XkBmIbj7T6xDVjhoFXBn1mF05bb1-bSX64wThYl0JSt1P7Cg_ZObQtMlpZik03Wpu_nHUBw7Del3M/s400/66.jpg)
NOT: Sumakla karıştırılan soğan ve pilav eşliğinde servis edilmesi önerilir.
Afiyet Olsun :)
Ohh bee olsada yesek şimdi gece gece canım çekti :))
YanıtlaSil