![firinda kasarli mantar](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJiE9D7TnkZQ3rj4om2PzqYvTyOcPR5SHwocen7a6iPaaS6o167XeiZIhoWLHVI6lQW1CXndj5_idJ_cvaEZRnMSIq7Me7HhOyB62UwIv57oW_DIM6CxtHv3cLRRMTUI7oVykIhs470bTT/s400/1.jpg)
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tarif eklemek de bir o kadar zorlaştı. Sıcaklar bir yandan, oruç bir yandan ancak bugün pratik bir tarif olan mantarı resimlemeyi başarabildim :) Buyrun tarife geçelim. Bu arada herkese hayırlı ramazanlar :)
Malzemeler:
- 800 gr. mantar
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
![firinda kasarli mantar](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjn8ogd_NeVAGryF-klRJdkmWwY5oImjFS7yJv-t5qJsSNUU6O100zvObTFZ1CZ05icN0syfTNKfrzisHzgxytTKnXPWe8C7mcC_pthNL1uYPpkFHk4pFzmY_vRcgqJKcqGjEu-CHdZ8iOS/s400/2.jpg)
Yapılışı:
1. Mantarları yıkayın, saplarını çıkarın ve tekrar sudan geçirin. Sularını süzdürüp, yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine ve içine gelecek şekilde sıvı yağ gezdirin ve tuzunu da ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dk. pişirin.
![firinda kasarli mantar](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg02n7DuyY2albTYZaScn50Y-Wf9lsrY6SmBHz3gi54FxxMe5tVK53H6G5fEI60JuDjZnQRXtuBh-b58VUJowSxywsQledrlaYZazjoS1orxkZFuGl6T0WVdvw7jH3GIRPDQ-p5VIW0-LLy/s400/3.jpg)
2. Sonra içlerine rende kaşar doldurup, üzerlerine toz biber serpin ve 5 dakika kadar daha fırında bekletin. Mantarlarınız servise hazırdır.
![firinda kasarli mantar](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-7feJnb7RWM3pAIgnmB1e366PJ9R_idbu_cCt1ehLpFyRBA4UP9X-K-rbdZVIxwRJGcB6AEsUoRSy0Q4mOBP4hU-bukSzX8VRoX-lgyZsCWtGZ46fDwZGtKpODhhUmT-ol89r3TNle_ED/s400/4.jpg)
Afiyet Olsun :)
çok lezzetli görünüyor teşekkürler
YanıtlaSilBiraz yağı fazla olmuş sanki...
YanıtlaSilGördüklerinizin tümü yağ değil mantarlar su salıyor ne yazık ki.
YanıtlaSilama mantarlar su salınca da çok lezzetli oluyo hımmmmm :))
YanıtlaSil