
Şimdi oldukça pratik bir tarif ile karşınızdayım. Hani çat kapı bir misafiriniz gelir de çabucak yapılacak bir şeyler ararsınız ya, işte sizler için kolay ama bir o kadar da lezzetli pratik bir tarif; Yoğurtlu Lokma :)
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı silme un (200 gr.lık bardak ile)
- Kızartmak için bol ayçiçek yağı

Yapılışı:
1. Öncelikle, malzemeleri temin ettikten sonra unu eleyin.

2. 3,5-4 su bardağı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yumurta, 2 paket kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir kaba koyun.

3. Malzemeleri, orta yumuşaklıkta bir hamur haline gelene kadar yoğurun.

4. Hamuru oklava ya da merdane yardımıyla açın.

5. Açtığınız hamuru baklava dilimi olacak şekilde kesin.

6. Kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın. Yağlarını almak için kağıt havlu kullanabilirsiniz. Lokmalar kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun! :)
lokmalar çok lezzetli görünüyor. ayrıca tarifleri adım adım fotoğraflandırmanız tarife olan güven açısından çok önemli ve güzel bir fikir.
YanıtlaSileşim gelsin hemen deneyeceğim. teşekkürler şennur hanım =)
Bu tarifinizdeki resimlere her baktığımda karnımın acıktığını hissediyorum,gerçekten çok lezzetli görünüyorlar...
YanıtlaSilAyrıca adım adım çekilen resimlerde gayet hoş..
Teşekkürler Şennur hanım, tariflerin devamını bekliyoruz :)
aman be şennnuuur kim ne güzel olmuştur kız. AYŞE
YanıtlaSilTarifiniz için teşekkür ederim.
YanıtlaSilBu tarifi ararken karşıma sürekli lokma tatlısı tarifi çıkmasından bunalmıştım.
Elinize sağlık...