30 Ekim 2010 Cumartesi
Arnavut Ciğeri
Uzun bir aradan sonra tekrar tariflerimle sizlerleyim :) Çocuklarımın okula başlaması nedeniyle tariflere biraz ara vermek zorunda kaldım. Ama bundan sonra elimden geldiğince daha sık tarif eklemeye çalışacağım :)
Malzemeler:
- 1 kg. dana ciğeri
- 1 kg. patates
- kızartmak için sıvıyağ
- un ve tuz
- süslemek için soğan ve sumak
Yapılışı:
1. Patatesler küçük zar şeklinde doğranır.
2. Kızgın yağa atılarak kızartılır.
3. Ciğerin zarı çıkartılarak küçük doğranır ve unun içine alınır.
4. Fazla unu silkelenir ve kızgın yağa atılarak kızartılır.
5. Kağıt havlu üzerine alınan ciğerler kızartılan patateslerle karıştırılır.
NOT: Sumakla karıştırılan soğan ve pilav eşliğinde servis edilmesi önerilir.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
Ohh bee olsada yesek şimdi gece gece canım çekti :))
YanıtlaSil