13 Ağustos 2010 Cuma
Fırında Kaşarlı Mantar
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tarif eklemek de bir o kadar zorlaştı. Sıcaklar bir yandan, oruç bir yandan ancak bugün pratik bir tarif olan mantarı resimlemeyi başarabildim :) Buyrun tarife geçelim. Bu arada herkese hayırlı ramazanlar :)
Malzemeler:
- 800 gr. mantar
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Mantarları yıkayın, saplarını çıkarın ve tekrar sudan geçirin. Sularını süzdürüp, yağlanmış tepsiye dizin. Üstlerine ve içine gelecek şekilde sıvı yağ gezdirin ve tuzunu da ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 40 dk. pişirin.
2. Sonra içlerine rende kaşar doldurup, üzerlerine toz biber serpin ve 5 dakika kadar daha fırında bekletin. Mantarlarınız servise hazırdır.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben Kimim?
Merhabalar, Ben Şennur Kaya. 10 Mayıs 1971 doğumluyum, evliyim ve Emre adında bir oğlum, Ebru ve Duygu adında da iki kızım var.
Yemeğe olan merakım daha çocukken başlamış. Bunda biricik annemin yaptığı nefis köy yemekleri ve köy ortamının verdiği doğallık da etkili olacak ki hâla ev yemeklerinin daha lezzetli olduklarına inananlardanım. Ev hanımı olduğum için sürekli yeni tarifler deniyorum ve artık denediğim tarifleri diğer yemek sevdalılarıyla paylaşmak istiyorum. Umarım yararlı bir blog olur =)
İletişim: evimdentatlar@gmail.com
çok lezzetli görünüyor teşekkürler
YanıtlaSilBiraz yağı fazla olmuş sanki...
YanıtlaSilGördüklerinizin tümü yağ değil mantarlar su salıyor ne yazık ki.
YanıtlaSilama mantarlar su salınca da çok lezzetli oluyo hımmmmm :))
YanıtlaSil