30 Temmuz 2010 Cuma

Naneli Patates Salatası

naneli patates salatası

Bugün ne yapsam diye düşünürken en sevdiğim patates salatası aklıma geldi :) Basit, pratik ama lezzetli.. Buyrun tarifimize geçelim.

Çocuk Keki :)

çocuk keki

Bugün kızım Duygu ile oğlum Emre tutturdular biz de yemek yapıcaz diye.. Onlara en uygun olan sade kek yapmalarını önerdim ve ortaya oldukça da güzel bir sonuç çıktı aslında. Ellerinize sağlık küçük aşçılar :) Tarife bir göz atalım isterseniz.

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Yumurtalı Ekmek

yumurtalı ekmek

Köyden getirdiğim köy ekmeğini değerlendirdiğim pratik, leziz bir tarif daha.. Buyrun tarife geçelim.

Köy Ekmeği

köy ekmeği

Köyde bulunduğum 1 hafta süresince annemin yaptığı köy ekmeklerinin yapılışını izleme fırsatım da oldu ve bunu sizler için elimden geldiğince fotoğrafladım ve tarife dökmeye çalıştım. Çünkü annem artık alışmış her şeyi karardan yapıyor. Hatta herşeyin ölçüsünü öğrenmeye çalışırken ona biraz zor anlar yaşattım ama sonunda nefis köy ekmeklerini yemek her şeyden güzeldi :) İsterseniz tarife geçelim.

27 Temmuz 2010 Salı

Naneli Şehriye Çorbası

naneli şehriye çorbası

Temmuz'un sonuna geldik fakat dün yine yağmur yağdı ve bugün bunaltıcı bir sıcak vardı. Biz de dün, yağmurlu bir günde sıcacık bir tat aradık ve nefis naneli şehriye çorbası yapalım dedik. Buyrun tarife geçelim.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Pratik Yaz Turşusu

pratik yaz turşusu

1 haftadır Kırklareli - Bayramdere köyünde olduğumdan dolayı yeni tarifler ekleyemedim, fakat köyde Müzeyyen yengemin yaptığı pratik yaz turşusunun tarifini eklemek istiyorum. Çünkü turşu yapımı zahmetli bir iştir ve herkes ayarını tutturamayabilir. Örneğin ben. Ama pratik yaz turşusu ile birlikte günlerce beklemeden turşunuzu yapabilirsiniz. İsterseniz tarife geçelim :)

Yoğurtlu Lokma

yoğurtlu lokma tarifi

Şimdi oldukça pratik bir tarif ile karşınızdayım. Hani çat kapı bir misafiriniz gelir de çabucak yapılacak bir şeyler ararsınız ya, işte sizler için kolay ama bir o kadar da lezzetli pratik bir tarif; Yoğurtlu Lokma :)

Bulgur Pilavı

bulgur pilavı tarifi

Kızımla akşam yemeği için ne yapsak diye düşünürken çok sevdiğimiz bulgur pilavını yapmaya karar verdik. Artık bir blogumuz olduğuna göre fotoğraflamak da mecbur oldu :) Bu leziz tat için hemen tarifine geçelim.

Turşular

1- PRATİK YAZ TURŞUSU
pratik yaz turşusu

Salatalar

 1- PATATES SALATASI naneli patates salatası tarifi  2- ÇİÇEK SALATA karışık salata
 3- PATLICAN SALATASI patlıcan salatası  4- RENGARENK SALATA RENGARENK SALATA